سرکنسول ایران در نخجوان با اشاره به لزوم اخذ روادید برای ورود هموطنان به جمهوری آذربایجان،تصریح کرد:روادید 15 روزه نخجوان فقط برای سفر به این جمهوری خودمختار اعتبار دارد و با آن نمی‌توان به باکو یا دیگر شهرهای آذربایجان سفر کرد.

به گزارش مشرق، «منصور آیرم» سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در نخجوان به تشریح نحوه دریافت روادید برای سفر به این جمهوری خودمختار و نکاتی که هموطنان ایرانی باید در سفر به این منطقه مدنظر قرار دهند پرداخت.

اینکه اتباع ایرانی در کلیه مبادی ورودی به نخجوان اعم از زمینی یا هوایی با پرداخت 10 یورو می‌توانند به مدت 15 روز در این جمهوری خودمختار اقامت داشته باشند و با روادید 15 روزه نخجوان نمی‌توان به باکو و سایر شهرهای آذربایجان سفر کرد و آنهایی که روادید را از سفارت و سرکنسولگری آذربایجان دریافت کرده‌اند می‌توانند به نخجوان و سایر مناطق آذربایجان سفر کنند از جمله مواردی بود که آیرم سرکنسول ایران در این گفت‌وگو به آن اشاره کرد.

آیرم گفت که صدور روادید در مرز جلفا - جلفا به صورت 24 ساعته و در تمامی ایام هفته و صدور روادید در مرز پلدشت - شاه تختی در ساعات اداری صورت می‌گیرد که در مرز پلدشت - شاه تختی افزایش ساعت به صورت پلکانی در دستورکار بوده و در مرحله اول مقرر شده تا ساعت پایان کار گمرکات دو طرف از 18 به 20 ساعت افزایش یابد.

وی در این گفت‌وگو به قوانین دقیق و سختگیرانه جمهوری آذربایجان برای اتباع خارجی نیز اشاره‌ای کرد و گفت که هر تبعه ایرانی که برای سفر به نخجوان وارد می‌شود باید در همان 10 روز اول اقامتش اقدام به ثبت‌نام کند در غیر این صورت 300 منات جریمه اقامت غیرمجاز است و در صورت عدم پرداخت این جریمه فرد خاطی برای 5 سال حق ورود به این جمهوری خودمختار را ندارد.

توجه به قوانین راهنمایی و رانندگی در نخجوان و ممنوعیت وارد کردن هر کالایی به منظور فروش توسط مسافران و خارج از مجاری رسمی از دیگر مواردی بود که در این گفت‌وگو به آن اشاره شد.

مشروح این گفت‌وگو در زیر آمده است.

* تردد یک هزار و 500 نفر از اتباع دو طرف از طریق دو گذرگاه مرزی جلفا و پلدشت

وی در این گفت‌‌وگو در تشریح وضعیت جغرافیایی و ظرفیت‌های نخجوان با بیان اینکه جمهوری خودمختار نخجوان بخشی از جمهوری آذربایجان است که فاقد ارتباط مستقیم زمینی‌ با سرزمین اصلی می‌باشد، گفت: نزدیک‌ترین راه ارتباطی نخجوان با خاک اصلی جمهوری آذربایجان از طریق دو مرز جلفا و پلدشت ایران برقرار شده و این امر باعث تعاملات زیادی بین مردم این بخش از جمهوری آذربایجان با ایران شده است. به طوری که روزانه شاهد تردد یک هزار و 500 نفر از اتباع دو طرف در این دو گذر مرزی می‌باشیم که البته در ایامی نظیر عید نوروز این رقم تا دو برابر نیز افزایش می‌یابد.

آیرم با بیان اینکه جمهوری خودمختار نخجوان با وجود وسعت کم و جمعیتی بالغ بر 440 هزار نفر جذابیت‌های خاص خود را دارد، عنوان کرد: طبیعت بکر و دست نخورده، مکان‌های طبیعی و تاریخی دیدنی، نزدیکی به ایران، قیمت‌های مناسب و امنیت خوب حاکم بر این جمهوری خودمختار از جمله آنهاست.

سرکنسول ایران اضافه کرد:‌همه این موارد و پیشرفت‌های ملموسی که نخجوان طی دهه گذشته در حوزه اقتصاد و زیرساخت‌ها داشته، باعث جذابیت آن برای بسیاری از گردشگران ایرانی و غیر ایرانی شده است.

وی گفت: وجود هتل‌های مناسب، سیستم حمل و نقل مطلوب با توجه به وسعت کم و از همه مهمتر آرامش و هوای پاک در نخجوان از جمله مزیت‌های این همسایه برای مسافران است و باعث شده تا هموطنان طی سال‌های اخیر تمایل بیشتری برای سفر به این منطقه پیدا کنند.

به گفته آیرم عامل زبان مشترک نیز تسهیل کننده برقراری ارتباط بین اتباع دو کشور است.

* پرداخت 10 یورو برای اقامت 15 روزه

سرکنسول ایران در نخجوان در پاسخ به این سؤال که برای سفر به این جمهوری خودمختار، هموطنان ایرانی بایستی چه مدارکی را به همراه داشته باشند؟ با ذکر این نکته که اتباع جمهوری اسلامی ایران برای سفر به جمهوری آذربایجان ملزم به اخذ روادید از نمایندگی‌های سیاسی و کنسولی این کشور در تهران و تبریز هستند، یادآور شد: ولی از شهریور ماه سال 1393 تسهیلاتی برای اتباع کشورمان که قصد عزیمت به جمهوری خودمختار نخجوان را دارند در نظر گرفته شد. به طوری که اتباع کشورمان در کلیه مبادی ورودی به این بخش از خاک جمهوری آذربایجان اعم از زمینی یا هوایی با پرداخت 10 یورو می‌توانند به مدت 15 روز در این جمهوری خودمختار اقامت داشته باشند.

وی گفت: البته پس از سفر حسن روحانی رئیس جمهوری به باکو در 18 مردادماه 1395 و دیدار با الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان، توافق شد تا تسهیلات اعطایی به اتباع ایرانی در جمهوری خودمختار نخجوان، به کل کشور تعمیم یافته و اتباع کشورمان بتوانند در مبادی ورودی به محدوده سرزمینی آذربایجان، با پرداخت مبلغی که مشخص خواهد شد، وارد این کشور شوند که تاکنون این توافق حالت اجرایی به خود نگرفته است.

*لزوم اخذ روادید برای ورود اتباع ایرانی به جمهوری آذربایجان

آیرم با بیان اینکه شایعات و خبرهایی به اشتباه در خصوص لغو روادید آذربایجان مطرح و این مسئله باعث تماس بسیاری از هموطنان و سؤال در این مورد شد، خاطرنشان کرد: اخذ روادید برای ورود به آذربایجان همچنان اجباری است و تغییری در این خصوص صورت نگرفته و هرگونه تغییر، اعم از اجرایی شدن تسهیل صدور روادید و یا لغو آن از طریق مجاری رسمی از جمله وزارت امور خارجه و تارنماهای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان به اطلاع هموطنان خواهد رسید.

*آنهایی که روادید را از سفارت و سرکنسولگری آذربایجان دریافت کرده‌اند می‌توانند به نخجوان و سایر مناطق آذربایجان سفر کنند

وی ادامه داد: نکته مهمی که گاها باعث اشتباه هموطنان شده و آنان را دچار مشکل ساخته، تفاوت در نوع روادید دریافتی است. اگر هموطنان روادید خود را از سفارت و یا سرکنسولگری جمهوری آذربایجان در ایران دریافت کنند، با روادید دریافتی هم می‌توانند به نخجوان و هم دیگر مناطق جمهوری آذربایجان سفر کنند.

*با روادید 15 روزه نخجوان نمی‌توان به باکو و سایر شهرهای آذربایجان سفر کرد

آیرم افزود: اما مسافرانی که در مرزهای جمهوری خودمختار نخجوان روادید 15 روزه دریافت می‌کنند، باید توجه داشته باشند که این روادید فقط برای سفر به جمهوری خودمختار نخجوان اعتبار دارد و با آن نمی‌توان به باکو یا دیگر شهرهای آذربایجان سفر کرد.

سرکنسول ایران در جمهوری نخجوان اضافه کرد: برخی افراد با گمان اینکه با روادید دریافتی در مرز نخجوان می‌توانند به باکو هم سفر کنند به نخجوان آمده و سپس متوجه می‌شوند که این امر امکانپذیر نیست. ضمن آنکه پس از اجرایی شدن توافق راجع به تسهیل صدور روادید در کل جمهوری آذربایجان برای اتباع ایرانی، امکان اخذ روادید نخجوان و سرزمین اصلی آذربایجان در این جمهوری نیز فراهم خواهد بود و بدیهی است که مبلغ پرداختی در مرزهای نخجوان بر اساس نوع روادید درخواستی تعریف خواهد شد. چرا که هم اکنون هزینه روادید ورود به نخجوان تقریبا نصف هزینه روادید سرزمینی اصلی است.

* صدور روادید در مرز جلفا - جلفا 24 ساعته و در تمامی ایام هفته/مرز پلدشت - شاه تختی در ساعات اداری

آیرم با ذکر این نکته که در حال حاضر صدور روادید در مرز جلفا – جلفا به صورت 24 ساعته و در تمامی ایام هفته انجام می‌شود، یادآور شد: ولی در مرز پلدشت – شاه تختی صدور روادید و امکان تردد اتباع، محدود به ساعات اداری می‌شود. که البته افزایش ساعت کار این گمرکات به صورت پلکانی در دستورکار بوده و در مرحله اول مقرر شده تا ساعت پایان کار گمرکات دو طرف از 18 به 20 ساعت افزایش یابد.

*قوانین دقیق و سختگیرانه جمهوری آذربایجان برای اتباع خارجی

سرکنسول ایران در نخجوان درباره مشکلاتی که مسافران در سفر به نخجوان به آن مواجه هستند و اینکه برای مواجه نشدن با این مشکلات بایستی از چه مواردی آگاهی داشته باشند؟ خاطرنشان کرد: عدم اطلاع دقیق از قوانین و شرایط مسافرت به هر نقطه از دنیا از جمله به جمهوری خودمختار نخجوان بعضا هموطنان را دچار مشکلاتی می‌سازد. شاید وسعت و جمعیت محدود این منطقه باعث سوء تفاهمی در اذهان برخی در خصوص قوانین و اجرای آن ایجاد کند. اما مسئولان جمهوری آذربایجان قوانین دقیق و سختگیرانه‌ای را وضع و اجرا می‌کنند که عدم اطلاع افراد باعث معافیت از جرایم و مجازات‌های تعیین شده نخواهد بود.

*ثبت محل اقامت حداکثر 10 روز از تاریخ ورود

وی در توضیح بیشتر عنوان کرد: برای مثال کلیه اتباع خارجی که به جمهوری آذربایجان و جمهوری خودمختار نخجوان سفر می‌کنند، لازم است ظرف مدت حداکثر 10 روز از تاریخ ورود نسبت به ثبت محل اقامت خود اقدام کنند. در صورت عدم انجام این اقدام در مهلت تعیین شده، مرتکبین مشمول پرداخت جرایم نقدی نسبتا سنگین خواهند شد و در صورت عدم پرداخت جریمه به مدت 5 سال از ورود به خاک جمهوری آذربایجان منع می­‌شوند.

*توصیه به هموطنان ایرانی

وی به هموطنانی که قصد اقامت بیش از 10 روز در جمهوری آذربایجان را دارند توصیه کرد در همان چند روز ابتدای ورود، نسبت به ثبت مشخصات و نشانی خود و تکمیل فرم مربوطه اقدام و رسید دریافتی را تا زمان خروج از آذربایجان نزد خود نگهداری کنند.

آیرم در این باره عنوان کرد: برای این منظور مدیر محل اقامت اتباع خارجی شامل (هتل، مراکز توریستی درمانی، مهمانسرا، پانسیون، کمپینگ، مرکز جهانگردی، بیمارستان و یا دیگر مراکز اجتماعی) و یا صاحب خانه‌ای که تبعه خارجی در آن اقامت دارد (یا به عبارتی میزبان اتباع خارجی ) موظف است حداکثر ظرف مدت 10 روز از تاریخ ورود، نسبت به ثبت محل اقامت اتباع خارجی اقدام کنند.

*300 منات جریمه اقامت غیرمجاز/ ممنوعیت 5 ساله برای ورود در صورت عدم پرداخت جریمه

سرکنسول ایران در جمهوری خودمختار نخجوان با بیان اینکه مسافران در این زمینه باید به دو نکته مهم نیز توجه کنند، توضیح داد: برای ثبت محل اقامت اتباع خارجی هیچگونه مبلغی دریافت نمی‌شود. علاوه بر آن در صورت عدم رعایت مقررات فوق، اتباع خارجی با پرداخت جریمه اقامت غیرمجاز به مبلغ 300 منات و در صورت عدم پرداخت جریمه به مدت 5 سال حق ورود به کشور آذربایجان را نخواهند داشت.

وی در عین حال گفت: البته کسانی که از همان ابتدا برنامه‌ریزی و قصد اقامت برای بیش از 10 روز را دارند، در بدو ورود به نخجوان می‌توانند مسئولان مرزی را مطلع و همان ابتدا فرآیند ثبت اقامت را انجام دهند. ضمن آنکه این امکان برای اتباع خارجی وجود دارد که با مراجعه به اداره مهاجرت در نخجوان و یا ماموران این اداره در بخش‌های مختلف نسبت به ثبت اقامت اقدام کنند.

* قوانین راهنمایی و رانندگی

سرکنسول ایران درباره قوانین عمومی در نخجوان هم با بیان اینکه در دو مورد هموطنان ما با مشکلات بیشتری مواجه می‌شوند، که آن هم به دلیل ناآگاهی از شرایط و قوانین محلی است، گفت: نخست در خصوص قوانین راهنمایی و رانندگی است و این به خصوص برای افرادی که با وسیله نقلیه خود به نخجوان سفر می‌کنند صدق می‌کند. این دسته از مسافران باید قوانین راهنمایی و رانندگی را با دقت تمام رعایت کنند، زیرا در غیر این صورت بلافاصله مشمول جریمه خواهند شد. رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی در شهر و جاده‌های نخجوان با حساسیت زیاد توسط پلیس و دوربین‌های نظارتی کنترل می‌شود. ضمنا هموطنان به منظور جلوگیری از تصادفات احتمالی از دور زدن در محل‌های خط کشی ممتد جداً خودداری کرده و با توجه به خط کشی‌های انجام شده در کف خیابان‌ها حرکت کنند.

* هشدار و علائم بر روی آسفالت خیابان‌ها

آیرم توضیح داد: در حقیقت در نخجوان تابلوهای راهنمایی و رانندگی به سبک و سیاق کشورمان وجود ندارد و اکثر هشدارها و علائم بر روی آسفالت خیابان‌ها ترسیم شده است. همچنین احترام به حق عابر پیاده از اصول مهم در قوانین محسوب می‌شود و رانندگان حتما باید هنگام عبور عابران، پشت خطوط مخصوص عابران توقف کامل کنند.

*ممنوعیت وارد کردن هر کالایی به منظور فروش توسط مسافران و خارج از مجاری رسمی

وی مورد دوم که در صورت عدم رعایت، هموطنان را با مشکل مواجه خواهد کرد را مربوط به قوانین کار در جمهوری خودمختار نخجوان برشمرد و افزود: وارد کردن هر کالایی به منظور فروش توسط مسافران و خارج از مجاری رسمی در نخجوان ممنوع است و اگر افرادی که به عنوان مسافر به این منطقه آمده‌اند اقدام به فروش کالا به افراد محلی کنند (به صورت دستفروشی) در صورت شناسایی توسط ماموران اداره مهاجرت با جریمه و مجازات‌های تعیین شده مواجه خواهند شد.

سرکنسول ایران همچنین گفت: همچنین افرادی که دارای روادیدی غیر از روادید کار هستند، مانند روادید دانشجویی، حق کار و اشتغال را نخواهند داشت.

وی در بخش پایانی این گفت‌وگو یکی از موارد اصلی فعالیت سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نخجوان را امور کنسولی و رسیدگی به مشکلات هموطنان خواند و افزود: این نمایندگی و کارکنان آن آمادگی دارند تا به مشکلات و رخدادهای احتمالی برای هموطنان رسیدگی کرده و به آنها کمک کنند. اما هموطنان نیز می‌توانند با مراجعه به تارنمای سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نخجوان به آدرس http://nakhchivan.mfa.ir اطلاعات لازم را در خصوص امور کنسولی و قوانین موجود در نخجوان به دست آورند و همچنین در صورت نیاز با شماره تلفن‌های این نمایندگی برای دریافت راهنمایی و یا هرگونه کمک و حمایتی تماس بگیرند.

آیرم افزود: قطعا همه کارشناسان و همکاران سرکنسولگری، حل مشکلات هموطنان عزیز را وظیفه خود می‌دانند.

وی از هموطنان خواست که در صورت بروز هرگونه حادثه‌ای در اولین فرصت با بخش کنسولی سرکنسولگری با پیش شماره 0099436 و شماره تلفن 5450346 تماس گرفته و یا به آدرس «شهر نخجوان - خیابان آتاتورک شماره 13» مراجعه کنند.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس